Filmele tale preferate
Locul minunat unde putem discuta depre filmul tau preferat


Reclama ta pe acest site | Reclama ta pe acest site | Reclama ta pe acest site | Reclama ta pe acest site

Cine o razbuna pe Soraya?
     media: 4.50 din 8 voturi

De mult nu am mai vazut un film care sa ma impresioneze cum m-a impresioant filmul prezentat la TVR "Cine o razbuna pe Soraya?" Dupa ce vezi un astfel de film cutremurator, bazat pe fapte reale (mai bine zis povestea reala) ramai fara cuvinte multa vreme. Actiunea se petrece in 1986 cand un jurnalist francezo-iranian Freidoune Sahebjam ramane cu masina defecta intr-un sat iranian.
Aici el afla poveste halucinanta prin care o femeie a fost lapidata de catre sateni doar pentru ca sotul ei nu dorea divortul si plata unei pensii alimentare. Conform legilor arabe , o femeie adultera trebuie omorata prin lapidare (cu pietre) , stand ingropata pana la jumatate in pamant, penru a nu se putea apara si a fi mai usor de ucis.
Cutremurator este ca primul va arunca cu pietre tatal, apoi copii si fostul sot. Acesta , dupa ce o omoara , renunta la amanta sa careia ii propusese sa o ia in casatorie si tot satul constata ca a participat la o crima, fara macar sa aiba rezultatul scontat.
Nu am putera sa va povestesc filmul, daca nu la-ati vazut va recomamnd sa-l vedeti sau poate sa nu il vedeti, caci dupa vizionare vei pricepe cat de usor se ajunge la ura fata de arabi, sentomentul pe care ti-l lasa filmul este acela ca trebuie s afaci ceva ca asa ceva s anu se mai intample niciodata!Comentarii

am vazut si eu acest film aseara...astazi toata ziua l-am avut in minte. este cutremurator faptul ca "fiinte umane" se pot comporta asa.Intradevar creste ura pentru aceasta rasa...
de anca in data de 2012-07-26 22:18
Si eu am vazut filmul. trateaza o intamplare adevarata petrecuta in Iran. Ori iranieni nu sunt arabi, sunt persi. Nu putem sa ii tratam altfel sau sa ii uram doar ca au o alta religie decat a noastra.
de flori in data de 2012-07-27 12:10
am vazut azi-noapte filmul si am plans 45 de minute, pana s-a terminat. e cutremurator faptul ca inca se mai intampla asemenea lucruri. nu numai cu pietre. femeile sunt arse, inecate, biciuite, legate de stalpi zile in sir fara apa sau mancare sau primesc alte tratamente asemamatoare. si cutremurator mai este si faptul sa barbatii arabi au impresia ca femeia este un obiect. te-ai astepta ca odata cu civilizatia, aceste lucruri sa dispara, dar nimeni nu face nimic.
de lore in data de 2012-07-27 13:54
Nimeni nu zice sa ii urasti pe oameni pentru religie, cred ca nici autorii nu spun asta in articol, ideea era ca atunci cand stii ca cineva promoveaza astfel de practici te cutremuri si te intrebi cum intreg poporul poate sprijini aceste atrocitati.

Nu uita ca lapidarea se practica atat inreligia iudaica cat si in cea islamica, deci sa nu uitam ca nu e vorba de Iran, ci de
1 Afghanistan
2 Indonesia
3 Iraq
4 Iran
5 Nigeria
6 Saudi Arabia, Sudan
7 Somalia

deci nu e uncaz izolat, de aceea a avut filmul acest impact.

Revin , nu e vorba saurasti un popor , la fel cum nazismul nu este similar cu poporul german si stalinismul cu poporul rus.
de Radu in data de 2012-07-27 15:56
am vazut si eu filmul si am plans 2 zile incontinuu alaturi de toata familia.cel putin un var de al meu a spus ca primul musulman care ii iese in cale a spus ca il va bate pana nu se va mai putea ridica in picioare
de Maruntis Daniela in data de 2012-08-05 00:42


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile

   
 
 
Powered by www.ablog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare